Skoleledere er tilfredse med genåbning af folkeskoler

I mandags åbnede folkeskolerne igen, efter de den 19. februar blev tvunget til at lukke, efter smitteeksplosion i Kolding

Josephine Nedergaard

Brændkjærskolen var en af de folkeskoler i Kolding, der i midten af februar blev ramt af et stort covid-19 smitteudbrud.

”Det var det eneste man kunne gøre, der var forsvarligt,” siger skoleleder for Brændkjærskolen, Catharina Ørnsholt-Christoffersen.

Tillid til Styrelsen for Patientsikkerhed

”Jeg synes, det var det eneste rigtige at gøre, sådan som smittetrykket var.” siger Catharina Ørnsholt-Christoffersen.

Samme holdning har lærer på Dalby Skole, Henriette Aabling. Hun var overrasket over, at alle elever og lærere blev sendt hjem så hurtigt, men er også bevidst om, at det var, hvad der skulle til for at styre smitten.

Rektor for Lyshøjskolen, Anders Svendsen er enig med Henriette Aabling og Catharina Ørnsholt-Christoffersen om, at Styrelsen for Patientsikkerhed tog den rigtige beslutning ved at lukke skolerne, og har tillid til, at de har taget den rigtige beslutning om at åbne op igen. Han tror på, at det er sikkert for både lærere og elever at vende tilbage til skolen.

Tryghed blandt personalet

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen, har ikke hørt om nogle lærere, der føler sig utrygge efter genåbningen mandag.

Catharina Ørnsholt-Christoffersen og Anders Svendsen har heller ikke hørt om nogen, der har følt sig utrygge, men begge har i forbindelse med tidligere genåbninger oplevet, at lærerne har haft brug for at indgå særlige aftaler.

”Jeg føler mig ikke utryg, jeg synes det er dejligt at være tilbage, og at være sammen med børnene. Jeg har heller ikke hørt, at nogen af mine kollegaer har været utrygge i denne uge,” siger Henriette Aabling, der har haft to gode dage med sine elever mandag og tirsdag.