Online-arrangementer og gåture skal bekæmpe ensomhed blandt unge

Ungdomsklubben UngKolding satser på at bekæmpe ensomhed blandt unge i Kolding Kommune med online-arrangementer og gåture

Ikran Abdi Aziz Mohamed

Under Covid19-krisen har Ungdomsklubben UngKolding set en stigning i ensomhed blandt de unge, som kommer i klubben. Derfor håber man, at online-arrangementer og gåture kan være med til at bekæmpe ensomheden blandt de unge i Kolding Kommune. Ahmed Nasser, afdelingsleder for UngKolding, har set en stor stigning i deres online-aktiviteter under Covid19-krisen. 

’Det er voldsomt, hvor meget online-aktivitet vi har. Det er steget med mere end det dobbelte,’ siger han. 

Inde på klubbens Facebookside bliver der dagligt livestreamet, så de unge har noget at se frem til hver dag. Der bliver livestreamet alt lige fra musik til madlavning. Selvom det hele er online, har de unge mulighed for at interagere med hinanden og personalet. 

’Det er ligesom at høre musik i radioen, for her ved man, at der er flere tusinde, der lytter med, og så får man en følelse af, at man er en del af et større fælleskab,’ siger Ahmed Nasser. 

De unge mødes online

De mange restriktioner i Kolding Kommune sætter en stopper for, at de unge kan mødes i større grupper. Derfor har UngKolding sørget for, at de unge kan mødes i små grupper online. Ifølge Ahmed Nasser har de mødt en tilfredshed blandt de mange unge, som mener, at de mange tiltag hjælper på ensomheden. En af dem er 15-årige Silja Thomsen. Hun har været en del af UngKolding siden november 2018. Under Covid19-krisen har hun følt sig ensom, og især de onlinegrupper har været med til at mindske ensomheden. 

’Jeg har lært en masse at kende, og jeg har fået en del nye relationer,’ siger Silja Thomsen. 

Samtaler med de voksne og gåture

UngKolding har forsøgt sig med forskellige tiltag, som skal opretholde gejsten blandt de unge i en tid, hvor online-aktiviteter fylder for meget. Personalet spiller en stor rolle. De kører hjem til de unge, som har behov for en individuel samtale. Dette startede allerede tilbage i januar og fortsætter endnu. Ifølge Ahmed Nasser benytter mange unge sig af dette tilbud. Blandt de mange unge er Silja Thomsen. 

’Det, der hjælper mest på ensomheden, er, når personalet kører hjem til en’, siger hun. 

I takt med at restriktioner langsomt bliver løftet i Kolding Kommune, har ungdomsklubben startet forskellige gåture-teams, hvor fire unge samles med en voksen. Her fokuseres der på at italesætte de unges problemer, og hvordan de trives for tiden. 

’Det er vigtigt, at vi får øje på dem, som har brug for hjælp, og som ikke er, som de plejer at være,’ siger Ahmed Nasser.

Silja Thomsen ser frem til en fuld genåbning, så hun endnu engang kan komme i ungdomsklubben og få set hendes venner igen – langt væk fra online-verdenen.