Koldingbaseret kaffeleverandør kværner afsted

Michael Mølbæk var en glad mand, da han d. 10 februar blev hædret som ’Årets Iværksætter’ – FOTO: Nordic Coffee House 

Nordic Coffee House oplever stor succes i de trængte coronatider. Fornyligt blev de hædret med en iværksætterpris, og fremtiden lover på fremgang – både nationalt og internationalt

Kasper Gregersen

Der har været masser af grunde til at smile hos det koldingensiske kafferisteri Nordic Coffee House i de seneste år. Fra deres første regnskabsår har den fremadstormende kaffevirksomhed leveret overskud, og særligt i nedlukningsperioden har der været gang i salget på kaffeleverandørens webshop. I februar udmøntede det hårde arbejde i, at ejer Michael Mølbæk og hans leveværk blev hædret med titlen som ”Årets Iværksætter”. En milepæl på en længere kafferejse, der startede som en uforløst kaffepassion.

Startede med lille kaffevogn

Michael Mølbæk havde aldrig turdet spå, at hans kaffenørderi kunne blive en levevej. For godt fem år siden startede han med at købe en beskeden kaffevogn, men det blev hurtigt ikke nok. 

”Jeg købte en kaffevogn i 2015. Her kunne jeg få udlevet min kaffepassion, og så hygge mig lidt med det. Det begyndte pludselig at gå stærkt, og det gik egentlig ikke op for mig, at jeg havde skabt mig et højt niveau, før jeg begyndte at høre det fra kunderne,” fortæller Michael Mølbæk. 

Kaffe har i mange år været en stor interesse for Michael Mølbæk – FOTO: Nordic Coffee House 

Spoler man et par år frem, så har forretningen taget et kvantespring. Kaffevognen er udskiftet med et kafferisteri i Nr. Bjert, der ligger lidt ude for Kolding. Her har Michael Mølbæk og resten af Nordic Coffee House forhandlet deres egne kaffebønner, samt forskelligt kaffeudstyr- og gadgets. Og det er ikke kun i Kolding Kommune, at deres kaffebønner går som varmt brød. Blandt andet har et samarbejde med det belgiske Tour De France-hold Deceunick-Quick Step medført en øget udenlandsk profil. 

”Vi mærker en øget interesse for vores brand. I Belgien har vi for eksempel leveret til kaffebarer og forskellige kontorer, så folk er virkelig begyndt at henvende sig,” fortæller Michael Mølbæk.

Årets Iværksætter 

I februar blev kafferisteriet, der til dagligt huserer i Nr. Bjert, overrakt prisen som ’Årets Iværksætter’ af Business Kolding. Prisen bliver hvert år overrakt til en eller flere personer, der har etableret en virksomhed i Kolding Kommune inden for de seneste tre kalenderår. En hæder, som Michael Mølbæk er meget taknemmelig for.

”Jeg er sindssygt beæret og stolt. Det er et stort skulderklap fra Business Kolding og deres medlemmer. Det er blevet bemærket, at vi gør vores arbejde godt, hvilket vi hos Nordic Coffee House er meget taknemmelige for,” fortæller Michael Mølbæk. 

Ifølge Business Kolding uddeles til en iværksætter, der har udvist bemærkelsesværdigt engagement og initiativ i Kolding Kommune – noget som Michael Mølbæk godt kan se sig selv og hans virksomhed ind i. Under corona-nedlukningen har der været særligt stor fokus på deres webshop, hvor de har haft stor succes igennem. Og skal Michael Mølbæk selv sætte ord på, hvorfor prisen er blevet overrakt til Nordic Coffee House, så spiller blandt andet den internationale profil ind. 

”Jeg tror, at vores salg i udlandet har hjulpet os godt på vej. Vi har også arbejdet med at øge bæredygtigheden og udvidet vores personale, så de ting, tror jeg, har spillet ind,” fortæller Michael Mølbæk.

Går lys fremtid i møde

Michael Mølbæk fortæller, at man under nedlukningen af Danmark oplevede en stor vækst i salget gennem webshoppen. Men selvom man snart går en tid i møde, hvor folk kan handle deres kaffe fysisk, så håber manden bag Nordic Coffee House, at de kan holde fast i coronakunderne.

”Vores webshop kører rigtig godt, men kunsten er at holde kadencen. Vi skal holde på vores kunder, og det bestræber vi os på,” fortæller Michael Mølbæk og tilføjer, at Nordic Coffee House en lys fremtid i møde.